Recensies

Het was weer een heerlijke week op Terschelling, niet in het minst dankzij jou – hartelijk bedankt! Ik zit nog helemaal na te genieten…

de Zeezangers

Je bent oprecht blij en tevreden als jouw repertoirekeuze en de mogelijkheden van het koor goed bij elkaar blijken te passen. Jjj blij, koor blij. Hulde!

Als je van gezonde zeelucht houdt en de geur van dennenbomen, én energie krijgt van samen zingen dan heb je een heerlijke vakantie tijdens de zangweek van Ines Leijen op Terschelling. Ines -duizendpoot, dirigent en organisator – stelt een prachtig gevarieerd zangprogramma samen met een rijk scala aan stijlen voor koorzang.  Zij weet welke liederen geschikt zijn voor de gelegenheidsgroep, die begeleidt wordt door een pianist maar soms ook door Ines, die er dan ook net zo gemakkelijk een gitaar bij pakt als het nodig is. In de ochtend repeteer je, in de middag vrij en in de avond na een fantastische maaltijd nog een keer repeteren. Ergens in de week is er dan nog een open podium om zelf of met een groep op te treden. Afsluitend volgt een optreden in een kerk of op locatie waarvan iedereen weer verstelt staat, hoe mooi je als koor kunt klinken na een week instuderen. Zeker weten (spreek uit op zijn Surinaams) dat je opgeladen en met hernieuwde energie naar huis gaat. 

Ik heb een heel voldaan gevoel over deze prachtige koorweek. 

Als het kan: buiten zingen

Er was zóveel om van te genieten: het zingen onder jouw deskundige leiding, het ontmoeten van nieuwe mensen, de zee, de zon, de  wind en soms de regen door mijn haren, het natuurschoon en de historie van Terschelling, het pianospel van Caroline, de unieke locatie, de wijntjes, de slappe lach, de mooie gesprekken, het concert in de kathedraal van Hoorn, én ook het pietsje minder slaap dan thuis.

Tekstje “samen zingen”; zomerzon, zand, zee, zingen, een mooie combinatie in en om de Volkshogeschool van Terschelling.
Met Ines Leijen als dirigent(e) en Carolien…. als pianist(e) en allen die een steentje hebben bijgedragen aan een bijzonder mooie ervaring.
Één om blij van te worden!

Ines zorgt er altijd voor dat je een leuke week hebt.

Dank voor 17 jaar reis- en zanglust. Dat je het avontuur nog maar lang mag aangaan, met ons én anderen.

Ik heb op allerlei manieren genoten. Ik vond het in het begin allemaal erg moeilijk maar Ines… het is je weer gelukt om mij met alles te laten meezingen, en vooral een ‘solo’ te laten zingen.

Dankjewel voor de fijne, ontspannen week. Mooi dat er, zonder eisen vooraf, we samen een mooi resultaat bereikt hebben. Mooi dat je de ‘kikkers’ steeds weer terug in de emmer kreeg.

We hebben genoten van jouw enthousiasme en kundigheid om alle muzikale neuzen dezelfde kant op te krijgen! Ogenschijnlijk onmogelijke liederen zijn optredenswaardig geworden. We hebben van hoog tot laag (en alles daartussenin) genoten!

Bedankt voor de inspirerende week. Deze zijsprong naar andere muziek is mij goed bevallen.

Je hebt ons weer op het spoor gebracht om meer en vrijer te zingen.

Ik heb genoten van de diversiteit van leuke liedjes die je voor ons hebt uitgekozen.

Het Italiaanse meeslepende liefdeslied, prachtig!

Dank je voor de bijzondere zangstukken en je intuïtieve aanpak.