Koren & ensembles

Participatiekoor

Ben jij een ervaren amateur zanger en vind je het leuk om jouw passie te delen met mensen die zonder ondersteuning niet meer mee kunnen doen? Sluit je dan aan bij een Participatiekoor bij jou in de buurt en word mantelzanger!

Als mantelzanger ben je de steun en toeverlaat van een zanger met een haperend brein. Tijdens elke koorrepetitie zorg jij ervoor dat jouw zangmaatje met een haperend brein ongehinderd mee kan zingen. Door samen te zingen en waar nodig ondersteuning te bieden, lever jij een belangrijke bijdrage aan het welzijn en de positieve gezondheid van een mens met dementie. Jouw passie delen is niet alleen fijn voor jouw zangmaatje, ook voor jou als mantelzanger geeft dat enorm veel voldoening en plezier. Dat wil jij toch ook?

Kijk voor meer informatie op www.participatiekoor.nl en schrijf je in bij een van de vijftien Participatiekoren!

Participatiekoor Culemborg

Start: Vrijdagmiddag 16 februari Tijd: 14.30-16.00 uur
Locatie: De Salaamander, Heimanslaan 2 Kosten: € 25 voor het hele project
Concert: zaterdag 23 maart 15.00 Oud-Katholieke Kerk
Meer informatie en aanmelden: po**@mu*****.nl of bel naar 06-10563305

Dirigent: Ines Leijen
Piano: Servaas Jacobs en Jan Beijer
Projectleiding: Monique van Dijk

Zumba, Canto do Brasil

Braziliaans vrouwenkoor,  filmpje: https://youtu.be/g1UQyzo_6Yk
Repetitieavond: woensdag, in buurthuis De Leeuw, Utrecht  
website: http://www.braziliaans-koor-zumba.nl

Songs & Strings https://songsandstrings.nl/

Doel: het zingen van popsongs met veel zangers m/v en veel gitaristen m/v
Twee leiders: Ines Leijen, koordirigent,  voor de zanggroep, ook verantwoordelijk voor de arrangementen en Eric Kerns, gitarist en singer/songwriter, voor ‘the guitar army’ .
We zoeken nieuwe leden! Kom kijken op de repetitie maandagavond. Locatie ‘de Wissel’, Oortlaan 1, Utrecht Oost. Mail voor meer info: in**@in********.nl

Utrecht Travel Singers (UTS) oftewel Utrechts Reiskoor

DSC04015

Doel van dit koor is met wisselende samenstelling  zangreizen naar het buitenland te maken en ter plekke een culturele uitwisseling te hebben met de plaatselijke zangers en muzikanten. Dit variabele projectkoor maakte al culturele uitwisselingsreizen naar Macedonië, Armenië, Bulgarije, Georgië, Oekraïne en …. Frankrijk.
Er is geen open inschrijving voor het UTS.
Voor meer informatie neem contact op met Ines.
Website: www.utrechttravelsingers.nl
Hieronder een filmpje over onze laatste reis: naar de ‘World Choir Games’, in België. Klein verslag van een ‘friendship-concert’ met koor Siparantum uit Kosovo.

Haykakan Dzayner

Haykakan Dzayner! (Armeense stemmen) is een Nederlands initiatief voor koor en ensemble, begonnen januari 2019 met als doel Armeense volksmuziek te zingen en te spelen en daarbij ook het Armeens Oratorium van Khachatur Avedissian  uit te voeren. 

Het plan was om in mei 2020 met dit repertoire een reis naar Armenië te maken. Deze reis is wegens Corona opgeschort. Solisten: Vahan Adamian, Simone van Dongen, Miranda van Kuik en Tamar Aprahamian. Dirigent is Ines Leijen.

Op het programma staan onder meer: Kanchoum em ari ari, Hazar dari gez basem, Dle Yaman, Armeens Oratorium van Khatchatur Avedissian, Nochiner u mayriner, Noubar, Noubar, Yerevan dartsats im Erebuni en nog veel meer.

Gastmusici:


Ruzanna Hakobian op kanoen (snaarinstrument)
Fred Abbingh akkordeon
Gevorg Weranian duduk (blaasinstrument)
Fiet Nafzger en Jan-Jaap Spaargaren fluit/chevy
Madat Jeremian dahol (handtrommel)