Armeens Koorproject

Na vele projecten met muziek uit alle windstreken blijkt toch weer: de Armeense muziek wint het op alle fronten! Heerlijk ook voor Nederlanders om te zingen in een koor met dit weemoedige maar soms ook uitbundige repertoire, de teksten (fonetisch) zijn poëtisch en de zettingen vaak verrassend.Samen met een instrumentaal ensemble wordt het feest compleet.

Voor dit project wordt gestreefd naar een volwaardig 3- en 4- stemmig koor en worden de arrangementen van diverse volksliederen op maat geschreven.

De Armeense componist Khachatour Avedissian schreef in 1985 ter herdenking aan de genocide in 1915 een 7-delig oratorium, waarin het verdriet en de hoop van het Armeense volk in tekst en muziek tot uiting komt. Dit prachtige werk is inmiddels in Nederland een beroemd en geliefd repertoire-stuk geworden en zal ook op onze lijst staan.

Het koor zal bestaan uit zangers m/v met ruime koorervaring, bij twijfel, neem contact op met Ines. Zij kan vragen om een stemtest af te leggen.

Het ensemble bestaat uit strijkers, enkele blazers, mandoline, fluit, contrabas en slagwerk.
Violisten en mandolinespelers worden van harte uitgenodigd zich aan te melden!

Oefenlocatie:
Buurthuis De Leeuw, Samuel van Houtenstraat 1, Utrecht.

Data:

Voor iedereen (nieuw repertoire):

9 repetities seizoen 2018 – 2019 om de week op vrijdagavond 20.00 – 22.30 uur. 11 en 25 jan; 8 en 22 febr; 8 en 22 mrt; 5, 12 en 19 april.

Vier repetities meer voor wie nieuw is en iedereen die het oude repertoire nog eens wil oefenen: 18 jan, 1 febr, 15 maart, 29 maart.

Voor iedereen inclusief ensemble:

15-17 febr. oefenweekend in De Refter, Nijmegen.
Van vrijdagavond 20.30 uur tot zondagmiddag 16.00 uur
Het repetitieweekend is op een prachtige locatie, midden in mooie natuur en met twee fijne oefenruimtes. Er wordt heerlijk vegetarisch gekookt door Hedwig de Gilde, met aanvulling van Armeense gerechten die wij zelf verzorgen.

Uitvoeringen:
Op dit moment zijn alle voorbereidingen in volle gang om concerten te regelen voor dit koor. Exacte data en tijden kan ik helaas nog niet geven.Uitvoering Armeens Oratorium: Eenmaal in de Nicolaïkerk, Utrecht.En ook ergens in het land op woensdag 24 april, tijd en plaats nog onbekend.
Uiteindelijk: reis naar Armenië: Meivakantie 2020

Kosten:
Deelname kost € 90,- voor oefenruimte, dirigent, organisatie, optredens.
Bladmuziek € 12,50.
De vier extra repetities kosten € 40,-.
Weekend inclusief slapen (chambrettes) en volpension: € 150,-.

Muziekvoorbeelden:

https://youtu.be/NktBLXu0Fec

https://youtu.be/Zzr8731q0Rs

Armeens oratorium:

https://youtu.be/SbLMwFvZWhQ

 

Schrijf je snel in!