Bosnië-koorreis

10-daagse koorreis Bosnië ! 23 juni – 4 juli 2018

 

Na eerdere succesvolle reizen naar Slovenië, Frankrijk, Armenië en Bulgarije wordt er dit jaar afgereisd naar het historische stadje Konjic in Bosnië, land met grote religieuze en culturele diversiteit, vol met prachtige culturele tradities en muziek!

We verblijven in de Hercegovina Lodges, een prettig verblijf midden in de natuur, in verschillende huisjes en een buitenkeuken, met zeer bevlogen eigenaren en een helder zwem-meer erbij. We eten ‘Bosnisch’, met lokale produkten.

Gedurende de week wordt gewerkt aan het zingen van Balkanmuziek, wandelingen in de bergen, een bezoek aan de prachtige steden vol van de recente geschiedenis Mostar en Sarajevo . Ter plaatse zullen we een concert geven en ook én in september voor onze vrienden en bekenden in Utrecht.

Dit keer zal de reis 10 dagen duren omdat voor deze bestemming een week te kort blijkt. Er wordt ’s ochtends en ’s avonds gerepeteerd maar de excursies naar de steden zullen de hele dag in beslag nemen. ’s Middags kun je wandelen , zwemmen, of voor de avonturiers: raften, kanoën, fietsen, canyonen…

Inschrijving open voor iedereen met enige koorervaring. Het repertoire studeren we in tijdens twee repetities in Utrecht voorafgaand aan de reis en tijdens de week zelf.

Concert in Utrecht ( Zimihc Bouwstraat ) zondagmiddag 23 september, repetitie vrijdagavond 14 september.

Repertoire:

Koormuziek voor gemengd koor uit de Balkan en diverse Europese liederen .
Ines zal ervoor zorgen dat het repertoire voor iedereen weer nieuw is, dus geen herhaling van UTS en Furore. Er is genoeg muziek in de Balkan! We zingen voor ons plezier en om cultureel uit te wisselen. We zullen zeker éen of meer concerten geven ter plaatse en hopelijk een lokaal koor ontmoeten.
We sluiten de reis af in Nederland met een concert voor vrienden en bekenden.

Groepsgrootte: .ca 18 personen
De groep verzamelt in Sarajevo en reist dan gezamenlijk af naar Konjic. Bosnische mensen zijn toegankelijk en gastvrij. Door ons verblijf steunen we de lokale economie en die kan dat goed gebruiken.

Elmir en Goga ( Nederlands sprekend) hebben veel ervaring met wandelgroepen en het organiseren van culturele uitstapjes.
De wandelingen zijn variabel, in heuvelachtig terrein, niet meer dan 500 m. klimmen.
En we kunnen van huis uit zwemmen in het prachtige Boracko-meer! Het is dan mooi weer.

Activiteiten ( volgorde wordt n.a.v. de omstandigheden bepaald):
1-ongeveer 6 dagen: ’s ochtends en ’s avonds zangrepetities, ’s middags vrij
2- uitwisseling en concert met lokaal koor.
3- dagje Sarajevo incl. concertbezoek. De culturele maand begint in juli, lukt dus wel, alleen het programma is pas 10 dagen van te voren bekend. Restaurant met muziek is er ook. 4-dagje Konjic ( mooi historisch stadje)
5-dagje Mostar
6-‘meet the locals’ in de bergen, mee voorbereiden van activiteiten
7- wandeling in de bergen wat verderop met transfers.
Niet inbegrepen maar mogelijk: bezoek Sevdah museum, Srebrenica Museum, Tito’s bunker. Raften met barbecue-lunch. Kayakken. Mountainbiken. Jeep-safari. Canyonen.

Kosten € 800,- p.p.

Inbegrepen:

-alle transfers ( uitstapjes en vliegveld) , alle maaltijden (Bosnische keuken; lokale produkten; vegetarisch eten mogelijk, maar het geserveerde vlees kan niet biologischer) -muzikale leiding en arrangementen op maat door Ines Leijen
-tips en adviezen door gastheer- en gastvrouw Elmir en Goga
-repetities: 1 en 8 juni 20.00 – 22.30 uur,  14 september.
Concert in Utrecht zondagmiddag 23 september. Parkeren mogelijk in de buurt of Griftparkparkeerplaats. Trein: OV fiets.
Locatie van alles: Zimihc Bouwstraat 55, 3572 SP Utrecht

Niet inbegrepen:

-de reis ( zelf vliegreis regelen; Ines is inmiddels overtuigd hoe milieubelastend vliegen is en reist per trein en regelt ook graag de treinreis voor wie dat ook wil)
-drankjes
-lunch en diner bij uitstapjes naar steden

-kamers zijn ruim , voor 3 á 4 personen, losse bedden. http://www.herzegovinalodges.com -toeslag 1-p.kamer € 185,- of 2-p.kamer € 92,50 p.p. ( slechts beperkt beschikbaar)

Meld je snel aan!  inschrijfformulier